Tuesday, March 12, 2013

Lelaki ini ketagih dengan patung barbie. Lihat koleksinya..
Pada pandangan pertama, anda mungkin berfikir anda berada di sebuah muzium Mattel. Tetapi 2,000 buah patung barbie dan 1,000 patung Kens yang melapisi dinding rumah ini menunjukkan betapa gemarnya lelaki ini kepada patung itu. Lelaki yang berusia 41 tahun ini, memanggil dirinya ​​Barbie Man, mula mengumpul hampir dua dekad yang lalu dan menghabiskan $ 30,000 setahun. Rumah tujuh bilik tidurnya di Florida telah menjadi satu penghormatan kepada mainan popular itu yang menempatkan sehingga empat bilik - termasuk bilik air.


Dia mempunyai 2,000 patung barbie dan 1,000 patung Ken, yang bernilai sehingga $ 1,000. Dia juga telah membeli 3,000 pakaian Barbie, termasuk satu oleh pereka fesyen Oscar de la Renta, serta sebuah pesawat terbang, motosikal, limosin dan van untuk anak patungnya. Koleksinya juga lengkap segala-galanya termasuk dari ubat kumur Barbie dan rumah barbie.


Mr. Colorite, yang menjalankan perniagaan pembersihan sendiri, berkata:. 'Saya bermula dengan patung sahaja dan koleksi saya kemudian semakin berkembang. 'Barbie bukan sekadar mainan untuk kanak-kanak, ia juga untuk pengumpul bagi orang dewasa seperti saya. 'Saya tidak boleh berhenti mengumpul - ia adalah seperti tabiat dadah, saya tidak boleh berhenti.' Mr. Colorite, yang juga mereka bentuk Barbies sendiri untuk kebajikan, membeli Barbie pertamanya, anak patung Happy Holidays, pada tahun 1997. Sekarang dia membeli dari kedai-kedai mainan dan eBay. -AFP

.Sumbiling Man disalin daripada Sumbiling Man RSS Feed Syndication

0 comments:

Post a Comment