Wednesday, November 20, 2013

Google Now lengkap

Taipei - Google yakin dengan penambahan beberapa aspek baru dalam aplikasi bantuan peribadi, Google Now mampu memberi lebih banyak manfaat kepada pengguna enjin carian itu.
Pengarah Urusan Produknya Kentaro Tokusei berkata, Google Now yang boleh digunakan semua aplikasi android (bermula android 4.1) dan IOS (bermula daripada IOS6) itu ditambah baik bagi memberikan maklumat tepat kepada pengguna.
Beliau berkata, penambahan beberapa aplikasi baru dalam Google Now seperti mendapatkan jadual waktu penerbangan, pertukaran mata wang dan penterjemahan bahasa dengan hanya diaktifkan menggunakan suara adalah satu aplikasi hebat yang boleh digunakan bila-bila masa.

Katanya, Google melihat kepentingan penambahan aplikasi berkenaan kepada pengguna yang kebanyakannya menghadapi masalah kesibukan untuk mendapatkan maklumat itu melalui laman web.
Foto PETUGAS media mencuba aplikasi Google Now pada telefon mudah alih disediakan pada program sehari bersama Google di Taipei, semalam.
“Sebelum ini, dalam aplikasi Google Now, kita mempunyai beberapa aplikasi seperti keadaan cuaca, trafik, catatan diari, berita terkini dan peringatan hari lahir rakan.
“Google yakin dengan penambahan beberapa aplikasi ini akan membolehkan kami bersaing dengan enjin carian lain,” katanya dalam program sehari bersama Google yang disertai agensi media daripada 10 negara Asia, di sini, semalam.

Menurutnya, banyak penambahbaikan dilakukan dalam aplikasi lain pada masa akan datang agar Google menjadi sumber rujukan utama pengguna dalam aktiviti seharian.

“Kita boleh katakan Google Now kali ini sangat lengkap dan akan memudahkan pengguna di seluruh dunia dalam mengakses maklumat dikehendaki dengan hanya menggunakan telefon mudah alih,” katanya.

Sumber : Malaysia Chronicle

0 comments:

Post a Comment