Tuesday, March 5, 2013

Hotel bertemakan panda, yang pertama didunia seumpamanyaPanda memang haiwan yang melambangkan negara tirai bambu. Kali ini, China juga siap sedia menyambut para pelancong domestik mahu pun luar negara untuk berkunjung dan menginap di hotel bertemakan panda!


Hotel bertemakan panda tersebut tepatnya dibuka di Provinsi Sichuan, China. Reka bentuk interior dan exterior hotel penuh dengan hiasan panda. Selain itu, ini adalah hotel bertemakan panda pertama yang dibuka di dunia.


“Saya berharap ikon panda di hotel ini boleh membantu orang lain ‘kembali pulang’ dan menemukan kebahagiaan murni,” papar manager hotel bertemakan panda tersebut. Pelancong memang kerap datang berduyun-duyun untuk pergi ke tempat suci panda raksasa di barat daya di Sichuan.


Panda sendiri adalah salah satu haiwan yang dilindungi kerana populasinya semakin terancam pupus. Hotel dengan nama Haoduo Panda ini memudahkan pengunjung untuk menempah bilik melalui laman internet. Adakah anda mahu menginap di sana? -AP.Sumbiling Man disalin daripada Sumbiling Man RSS Feed Syndication

0 comments:

Post a Comment